Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
Uğur Çelikkol Hakkında

1973 Bursa doğumlu olan Uğur Çelikkol genç yaşlarda babasının etkisiyle kazandığı gezme ve fotoğraf merakını yaşamının bir parçası haline getirmiş ve sürekli yeni yerler keşfederek gezi kültürü anlamında kendini geliştirmiştir. Aile mesleği olan ve Bursa'nın ilk gönüllü turizmcilerinden kayakçı Rafet ÇELİKKOL'un 1960 yılında kurduğu Karagöz Antika ve hediyelik eşya dükkanında Bursa turizminin ve kültürünün temelini öğrenen Uğur Çelikkol halen daha babası R.Şinasi Çelikkol ile çalışmakta ve Eski Aynalı Çarşı'da bulunan Karagöz Antique Shop'ta el sanatları, karagöz figürleri, kültür objelerini meraklıları ile buluşturmaktadır...

Uludağ Üniversitesi İngilizce Bölümünden mezun olan Çelikkol, Boğaziçi üniversitesinde turizm ingilizcesi ve tur operatörlüğü programına katılmış ve kasım 1996’da mezun olmuştur. 1992 yılından beri T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli turist rehberi olan ve turizm sektöründe çalışan Çelikkol değişik yerlere seyahat edebilmenin avantajı ile farklı konularda gerek arşiv niteliğinde gerekse fotoğraf sanatına hizmet edebilecek niteliklerde fotoğraflar üretmiştir. Geleneksel Gölge oyunumuz Karagöz, Bursa ve cevresi-köyleri, İstanbul, Ege denizinin iki yakasına ait kültürlere dair çektiği fotoğraflar uzmanlaştığı alanlardan birkaçıdır. Uğur ÇELİKKOL 1998 yılından beri Bufsad-Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği üyesidir.
Geleneksel gölge oyunumuz karagöz sanatını 1988 yılından bu yana Bursa’da yeniden canlandıran bir ailenin ferdi olup konuda uzmandır. Ankara'da bulunan Unima (Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği) Türkiye üyesi olup Dünya'da örneği sadece ülkemizde olan ikinci şubesi UNIMA Bursa Şubesi Genel Sekretelik görevini yürütmekte olup merkezi Fransa-Charleville Mezieres'de bulunan Unima 'yı Bursa'dan ziyaret ederek temaslarda bulunan tek kişidir. Gerek kendi başına gerekse ailece Bursa Karagöz Tiyatrosu olarak yurt içi ve dışında bir çok festivale katılarak şehrimizi ve geleneksel gölge oyunumuz Karagöz'ü tanıtmış ve özellikle babası R.Şinasi ÇELİKKOL'un kurduğu çekirge caddesi üzerinde Karagöz anıt mezarı karşısında bulunan Karagöz evine çok emek vermiştir.
Fotoğraf merakını katılımda bulunduğu sosyal ortamlar ve en önemlisi severek yaptığı işiyle özdeşleştiren Çelikkol, Bufsad-Bursa Fotoğraf Sanatı derneğinin en eski üyelerindendir. Çelikkol 01 şubat 2005 -30 haziran 2007 dönemi arasında Bursa Olay Tv’de haber spikerliği yapmıştır.
Uğur Çelikkol bir çok karma sergiye katılmış, kendi sergilerini açmış, gezi dergileri, belgesel nitelikli kitap-broşürlere fotoğraf vermiş, turizm-gezi ve sanat üzerine kendi turlarında, çeşitli yurt içi ve yurt dışı tiyatro festivallerinde dialı konferanslar vermiştir. Hali hazırda Bursa'da yayınlanan yerel gazete ve dergilere gezi ve Bursa kültürü hakkında yazılar yazmakta olan Çelikkol'un internet üzerinde de bir çok yazısına rastlayabilirsiniz. Çelikkol 2008 kasım ayından bu yana pazar günleri kendi çektiği fotoğraflarla Bursa Hakimiyet Gazetesinde turizm&gezi yazıları yazmaktadır.

Kendi kurduğu Karagöz Turizm Seyahat Acentası ile de Bursalılara ve ülkemizi ziyaret eden yabancılara gerçek anlamda kültür turları düzenlemekte, yaşadığımız bölge Bursa ve çevresi ve Yunanistan - Suriye arasındaki tüm coğrafyaya ait gezilerde uzmandır.. Internet sitesi: www.karagoztravel.com
Bursa Turizmindeki gelişmeleri yakında takip eden Uğur Çelikkol 2008 ocak-2008 temmuz ayları arasında Türsab-Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreterlik görevini başarıyla sürdürmüştür.
REHBERLİK MESLEĞİ KONUSUNDA YAPTIKLARI

2005 yılından beri IRO Istanbul Rehberler Odası Bursa Temsilcisi olan Uğur Çelikkol, yıllarca Tureb-Türkiye Rehberler Birliği Yürütme Kurulu üyeliği görevinde bulunmuş,  Bursa'da turist rehberlerine yönelik hizmet içi zorunlu ve genel konularda seminerlerin düzenlemesinde başrolü oynamış, TC.Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından zorunlu tutulan ve her yıl gercekleşen hizmet içi seminerlerin 2008'den bu yana Bursa'da düzenlenmesini sağlamıştır. ( 2008-2009-2010-2011-1012 yılları seminerlerini düzenlemiştir)

2008 ağustos ayında Bursa'da hayata geçen Gümred-Güney Marmara Profesyonel Turist Rehberleri Derneğinin kurucularından olan Uğur Çelikkol derneğin ilk başkanı olmuş-dernek çatısı altında Bursalı rehberleri toplayarak hiç bir dernekte olmayan bir internet sitesi yapmış, derneğe şehir merkezinde Turizmin kalbinin attığı nokta olan Ulucami-Kozahan arasında bir ofis kazandırmış ve Turizm camiasında tanınmasını sağlamıştır. 27 Ocak 2011'de gercekleşen 2.olağan genel kurulda da çoğunluğun oyu ve desteği ile tekrar dernek başkanı seçilen Çelikkol toplamda dört yıl Gümred başkanlığı yapmıştır.Ocak 2013 'te yapılan olağan 3. genel kurulda görevi arkadaşlarına devretmek isteyen Çelikkol üyelerin ısrarı sonucunda yine yönetimde kalmış ve 2. başkanlık görevini kabul etmiştir.

Uğur Çelikkol Eylül 2012'de İstanbul'da gerçekleşen ve üyesi olduğu  IRO- İstanbul Rehberler Odası genel kurulunda Tureb delege kuruluna seçilmiştir..Her yıl Dünya Rehberler Günü olarak kutlananan 21 Şubat 2017'de Turist rehberliği mesleğinde aktif 25 yılı dolduran Uğur Çelikkol, İstanbul'da IRO- Istanbul Rehberler Odası tarafından düzenlenen etkinlikte 25. Yıl onur plaketini almıştır..

Uğur ÇELİKKOL 2012 yılı haziran ayında mecliste kabul edilerek hayata geçen ve rehberlerin yıllardır beklediği "Rehberlik Meslek Yasası" görüşmeleri için Tureb, İro, Aro, İzro Başkanları ve diğer rehber dernek temsilcileri ile birlikte Aralık 2011 ile Haziran 2012 ayları arasında defalarca Ankara'da ki Siyasiler, Meclis ve ilgili Bakanlıklarla görüşmelere katılmış, çalışmalarda bulunmuş ve rehberlik meslek yasasının çıkmasında çorbada tuzu olmuş kişilerden biridir. Uğur Çelikkol 2001 yılından bu yana İRO üyesidir...
Yaşadığı şehrin tüm değerlerine ve kültürüne sahip çıkan Çelikkol şehrin futbol takımı adına internet üzerinde ilk web sitesini yapmış ve 1997 yılından beri www.bursaspor.net adresinde Bursa şehrinin tek takımı olan Bursaspor'a gönül verenleri düzeyli bir çizgide buluşturmaktadır. Çelikkol ayrıca Hürriyet ve Milliyet gazetelerin Bursa eklerinde spor üzerine köşe yazıları yazmıştır. Çelikkol ayrıca şubat 2017'de Bursaspor Kulübü tarafından Divan kuruluna seçilmiştir...


Uzmanlastığı alanlar:

Çelikkol gerçek manada tarih ve kültür turlarında, istanbul ve Bursa sokak sokak gezdirebilecek turlarda, İstanbul’un adaları (Kınalı-Burgaz-Heybeli-Büyükada), Marmara Adaları (Marmara, Paşalimanı, Avşa, Ekinlik) Ege Adaları (Bozcaada, Gökçeada, Thassos, Midilli, Sakız, Samos, Rodos, Symi, Kos, Laymnos, Leros...) İznik-Kütahya çiniciliği, Bursa ve civarı Türkmen yörük köyleri, el sanatları, sanat turları, Trakya ve Ege bölgesi ve ona ait yaşam kültürü, Ada turları ve Yunanistan anakarası konusunda kendini geliştirmiştir. Çelikkol ayrıca İstanbul, Bursa ve Marmara bölgesi Rum Ortodoks kültürü ve yaşam tarzı hakkında gerek kendi çabalarıyla gerekse, İRO eğitimlerine katılarak kendini yetiştirmiş ve Mübadele konusunda da uzmandır.

Bursalılara ilk olarak çevre ve köy turları yapmaya başladığı 98-99 yıllarında "Bursalılara yaşadıkları kenti ve çevresini gezdirerek yaşadığımız çevreyi ve kentimizi tanımalıyız" mesajı veren Uğur Çelikkol zamanla günübirlik çevre turlarının kapsamını genişleterek yakın çevre bir gece konaklamayla ulaşılabilecek çevre turlarına devam etmiş ve bir çok Bursa'lıyı yeni kültürlerle ve ülkemizin doğal güzellikleriyle tanıştırmıştır...

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet