Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
Van- Tatvan- Ahlat- İshakpaşa Gezisi (2-4 Haziran Uçakla 2 gece 3 gün konaklamalı)

VAN-TATVAN-AHLAT-İSHAKPAŞA GEZİSİ-Uçakla..

2-4 Haziran 2023 Cuma-Ctesi-Pazar / Uçakla Van ve Van gölü çevresi-Gevaş-Akdamar Adası-Nemrut Krater Gölü- Urartu şehri; Çavuştepe İshakpaşa Sarayı- Muradiye Şelalesi..

Haftasonu 2 gece 3 gün uçakla, konaklamalı Kültür ve Lezzet gezisi

Doğu ve Güneydoğu’ya yaptığımız lezzet ve kültür gezilerimiz kapsamında bu kez Van gölü ve çevresini keşfedeceğimiz, Urartu medeniyetinin izlerini süreceğimiz bir rotadabuluşuyoruz. Zengin geçmişi, kültürü, etkileyici Van gölü havzası doğası, çarşısı, kalesi ve farklı mutfağıyla mutlaka ziyaret edilmesi gereken Doğu Anadolu’nun en güzel şehirlerinden Van sizi bekliyor.

Gezimizin birinci günü; Sabiha Gökçen Havalimanından Van’a erken saatte yapacağımız uçuşla başlayacak. Van’a varır varmaz güne meşhur Van kahvaltısı ile başlayacağız. Yöresel lezzetleri ve bazıları sadece Van coğrafyasına özgü lezzetleri tattıktan sonra dört mevsim farklı bir güzelliği olan Muradiye Şelalesine hareket ediyoruz. Şelaleye karşı çay ve kahvemizi yudumlamak ve fotoğraf çekmek için serbest zaman veriyoruz. Akabinde aracımıza binip Çaldıran ilçesinden hareket ederek Tendürek dağlarını geçiyoruz. Yüzbinlerce yıl önce patlayan Tendürek dağından savrulan lavların kayalaşmış hali yol boyunca bize eşlik ediyor. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine geçip Osmanlı’nın Lale Dönemi’ne denk gelen doğunun Topkapı Sarayı olarak bilinen İshak Paşa Sarayını görüyoruz. Burada sarayın efsaneleri, yaşanmışlıkları, taş işlemeleri ve bölümleri hakkında bilgilendikten sonra bölge tarihine damga vuran Ahmed-i Xani’nin istinatgâhına geçip yazmış olduğu Mem- u Zin efsanesini dinliyoruz. Öğlen yemeği için ineceğimiz Doğubayazıt çarşısında İran’dan, Dubai’den ve yakın coğrafyalardan gelen birçok ürünü görebileceğiniz Doğubayazıt pasajında siz değerli misafirlerimize alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Günü, Van’a dönüş yolunda Van Kedi evini ziyaret ederek tamamlıyoruz. Burada dünyada sadece Van coğrafyasında görebileceğimiz bembeyaz tüyleri ve iki farklı renkte gözleri olan Van kedilerini görüp otelimize geçiyoruz.

Gezimizin ikinci günü; Sabah Otelde alacağımız kahvaltının ardından güne Van Kalesi ile başlıyoruz. Kale yürüyüş yolumuzda Urartulardan, Selçuklulardan ve Osmanlı’dan kalan eserler hakkında bilgiler ediniyoruz. Kale gezisinden sonra Eski Van yani Tuşpa şehrine inip harabelerin arasında dolaşırken eski Van’a dair hikâyeler dinliyoruz. Burada Hüsrev Paşa Camii, Kaya Çelebi Camii, Surp Poğos Kilisesi, Horhor Medresesi, Ulu Cami, Kızıl Minareli Camii ve kalan diğer eserleri görüyoruz. Kapsamlı şekilde restore edilip yenilendikten sonra 2019’da tekrar ziyarete açılan ve Urartu medeniyeti açısından çok önemli olan Van müzesini geziyoruz. Eski Van gümüş sanatına dair savatlı gümüş işleme atölyesine de uğrayıp Urartulardan kalan gümüş işleme tekniğini kullanan atölyede bilgi alıp alışveriş molası sonrası rotamızı Nemrut Krater gölüne çeviriyoruz. Dünya’nın en büyük ikinci krater gölü olan muhteşem doğası ve manzarasıyla sizi büyüleyecek Nemrut krater gölüne doğru yol alıyoruz. Bitlis’in Tatvan ilçesindeki bu doğa harikasını gezip gördükten sonra. Ahlat’a geçiyoruz. Burada her biri birer sanat eseri olan Ahlat Selçuklu, Eyyubi, İlhanlı vb. mezar taşlarını görüp Emir Bayındır Kümbeti’ne geçiyoruz. Kümbetten sonra Ahlat Harabe şehrini gezip Van’a otelimize dönüyoruz.

Gezimizin son günü; İlk durağımız MÖ. 8. Yüzyılda Urartu kralı 2. Sardur tarafından yaptırılan Çavuş Tepe Kalesi. Burada Dünya’da Urartuca’yı bilen sayılı insanlardan biri olanMehmet amcadan kaleyle ilgili bilgiler alıp kale gezimizi tamamlıyoruz. yürüyüş yolumuzda Urartulardan, Selçuklulardan ve Osmanlı’dan kalan eserler hakkında bilgiler ediniyoruz.Daha sonra Gürpınar ovası boyunca yolculuğumuza devam edip Ermeni Orta Çağ Mimarisinin şaheseri olarak kabul edilen, Van gölü Akdamar adasında bulunan Akdamar Kilisesi’ne doğru yol alıyoruz. Tekne yolculuğumuzun ardından Akdamar Adası’na ulaşıyoruz. Ada efsanesi Tamara’yı hatırlayıp fresk ve rölyeflerin tarihi, hikâyeleri ve yapılışlarıyla ilgili bilgiler ediniyoruz. Adada Van Gölü’nün olanca maviliğini ve güzelliğini seyretmek için çay ve kahve molası veriyoruz. Öğlen yemeği için Dünyada sadece Van Gölünde yetişen Van İnci Kefali ya da yöre halkının tabiriyle Van Balığı’nı tatmak için iskeledeki restorana geçiyoruz. Yemeğin ardından Edremit Kız kalesine geçip hikayesini anlattıktan sonrafotoğraf ve çay kahve molası için serbest zaman veriyoruz, seyir tepesine uğruyoruz. Günün son durağı Urartulardan Van’a miras kalan Urartu kilim dokuma atölyesine uğrayıp havaalanına hareket ediyoruz.Van’da bulunduğumuz süre içinde; Van’a ait yöresel ürünlerden ( Bahçesaray balı, Çatak balı, Pervari balı, Bitlis balı, Adilcevaz ceviz reçeli, Van otlu peyniri gibi) alışveriş yapma şansımız da var . Dönüşümüz Pazar akşamı Türk Hava Yolları uçağı ile Yeni İstanbul Havalimanına olacak...
Geziye dair notlar: Kişi başı katılım ücreti: 8650_ TL
Fiyata dahil olan hizmetler:  Tüm ulaşım ( Bursa- Sabiha Gökçen Havalimanı-Dönüş İstanbul havalimanı Bursa transferleri - başka turlar gibi havaalanında buluşalım veya uçak biletinizi kendiniz alın demiyoruz ! / 2 Haziran Cuma sabahı Sabiha Gökçen -Van Anadolu jet uçuşu- 4 Haziran pazar akşamı THY Van- Yeni İstanbul Havalimanı uçuşu / 3 gün boyunca Van ve Van gölü çevresinde yapacağımız araçlı ve araçsız geziler / 3 gün boyunca Bursa’dan Sabiha Gökçen’e, Van havaalanından merkeze kadar tüm ulaşımlar, gece transferleri / Nemrut Krater gölü ulaşımı/ Birinci gün sabahı özel Van kahvaltısı / rehberlik hizmeti / seyahat sigortası / Van şehir merkezinde Elite World otelde 2 gece kahvaltı dahil konaklama,Van gölü Akdamar adası tekne geçişi, dahildir. Fiyata dahil olmayan hizmetler: Müze girişleri, öğle ve akşam yemekleri, Rehberiniz gezi boyunca özel lezzetleri, uygun fiyata yemeniz için size yardımcı olacaktır.. Yemek yiyeceğimiz özel yerlerin isimlerini tura gelen misafirlerimizle paylaşacağımız için yazmadık.Hareket saati: 2 Haziran 2023 sabahı 04:30 / Nilüfer Metro Durağı Migros market tarafı otobüs cebi

SON BAŞVURU: 03 Mayıs çarşamba saat 12:00  / Gezimizde konaklayacağımız otel, gezi programı ve uçak bileti alındığından, özel restaurantlarda yiyeceğimiz yemekler ve lezzet durakları açısından ilk hedeflenen katılımcı sayısı 15 kişidir. Max 20 kişidir.




Geziler Hakkında Bilgi ve Rezervasyon için :

1995 Yılından Günümüze Bursa’da Özel Tarih ve Kültür Turları Düzenleyen Tek Acenta
Karagöz Turizm Seyahat Acentası

Nalbantoğlu mh.Başlıkçılar sok. Eski Aynalı Çarşı No:5/7 Osmangazi 16020  BURSA

Tel/Fax: 0 224 44 33 224- 2238583 -221 87 27 - 220 53 50web: www.karagoztravel.com & e mail: travel@karagoztravel.com



Genel Bilgiler

  • - Günübirlik gezilerde taksit imkanımız yoktur.
  • - Konaklamalı bazı gezilerde yapı kredi word kartınıza 2 taksit imkanı. Geziye katılımda; konaklamalı gezilerde geziye en geç 4 gün kala, günübirlik gezilerde geziye 3 gün kala %50 kapora ödenerek rezervasyon kesinleştirilmelidir. Otobüste koltuk yerleşim planı başvuru ve rezervasyon kesinleştirme sırasına göre düzenlenecektir.
  • - Konaklamalı gezilerde otelde tek kalmak isteyenler tek kişilik oda farkı ödemeyi kabul ederler.
  • - Rezervasyonun kesinleşmesi için peşin ödemelerde tur katılım bedelinin tamamının ödenmiş, kredi kartı ile ödemelerde ise çekim işleminin yapılmış olması gerekmektedir.
  • - Turdan 15 gün öncesine kadar yapılan iptallerde % 50 kesinti ile iade yapılır. Tur hareket tarihinden 5-10 gün arası-öncesine kadar rezervasyon iptali halinde %75 kesinti ile iade yapılır. Son 5 gün içerisinde yapılan iptallerde ödeme iadesi yapılmaz.
  • - Turun yeterli sayıya ulaşamayıp acenta tarafından iptali halinde tura rezervasyon yaptıran kişilerin yaptığı nakit ödemelerin iadesi en geç iptalin yapıldığı günü takip eden ilk iş gününde yapılır.
  • - Karagöz Turizm turu iptal etmesi halinde tura rezervasyon yaptırmış kişilerin Karagöz Turizm turu haricinde almış oldukları feribot, uçak ve otobüs biletlerinin iadesinde oluşabilecek kesinti ve tazminatlardan sorumlu değildir. Bu durumlarda biletin alındığı firmanın iptal ve iade hükümleri geçerli olacaktır.
  • - Tur esnasinda musterinin herhangi bir sebeple turdan ayrilmasi halinde herhangi bir odeme iadesi yapilmaz.
  • - Tüm gezilerimizde yol bülteni ve ziyaret edilecek yerler hakkında bilgilendirme notları dağıtılmaktadır.
  • - Rehberlerimiz Turizm Bakanlığı Belgeli resmi rehberlerdir.
  • - Ulaşım aracı Turizm Bakanlığı ve Türsab tarafından tespit edilmiş kurallara uygundur.
  • - Tur Programlarında, Müşterilerimizin menfaati doğrultusunda değişiklik & iptal hakkı-hava şartlarına ve katılım oranına göre Karagöz Turizm Seyahat Acentasında Saklıdır. Ayrıca Karagöz Turizm Rehberi; gezi sırasında hava ve ortam şartlarına bağlı olarak tur programı üzerinde değişiklik yapabilme hakkını saklı tutar.
  • - Konaklamalı gezilerde zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır.
Tur Fiyatı
8650 TL

Tekrar düzenlendiğinde beni haberdar et

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet