Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
Hatay Lezzet ve Kültür Gezisi (18-20 Kasım 2022 uçakla)

Hatay Lezzet ve Kültür Gezisi

18-20 Kasım 2022 Cuma-Ctesi-Pazar /  Uçakla Antakya (Hatay) Lezzet & Kültür Rotası

Haftasonu 2 gece 3 gün uçakla konaklamalı Kültür ve Lezzet Gezisi
Binlerce yıllık geçmişe sahip, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bütün dinleri barış içinde bir arada barındıran bir kültür mozaiği Hatay’da dolu dolu üç gün, üstelik Türkiye’nin en özel oteli kendinizi bambaşka bir atmosferde hissettirecek The Museum Hotel Antakya konaklamalı. Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanında Unesco tarafından “Gastronomi Şehri” ilan edilmiş, kültürel güzellikleri ve mutfağıyla hem ruhumuzu hem midenizi bayram ettirecek Hatay gezimizi kaçırmayın.

Gezimizin birinci günü; Sabah Bursa’dan sizi Sabiha Gökçen Havalimanına transfer ediyoruz, Hatay'a varış sonrası bizi karşılayacak aracımızla buluşup Hatay merkezine gidiyoruz ve gezimiz başlıyor, Anadolu toprakları üzerinde kurulan ilk camii olan Habibi Neccar Camii, eski Antakya sokakları, sivil mimari örneği evleri, Rum Ortodoks kilisesi, Sinagog ve Katolik kilisesi gibi ilginç yapıları görüyoruz. Hatay’a özgü yerel lezzetlerin sunulduğu dükkanları, kahvehaneleri görüyoruz. Öğle yemeği molasında Antakya’nın meşhur tepsi kebabının tadına bakabilir, yorulduğumuz zaman şehrin özel mekanlarından Petek ‘e gidebilir, Asi nehri kenarında soluklanabiliriz. Hareketli çarşı bölgesinde alışveriş için vereceğimiz serbest zaman ardından otelimize gidiyoruz. Otelimiz, Hatay’ın ve ülkemizin en özel otellerinden biri, The Museum Hotel Antakya hakkında bilgi alıyoruz ve odalarımıza giriş yaparak akşam yemeği öncesi istirahat ediyoruz. Akşam yemeğimiz Antakya’da özel bir mekanda.. Museum Otel’in altında inşaat sırasında ortaya çıkan ve M.Ö. 2. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen tek parça taban mozaiği; ayrıca 13 ayrı medeniyetin izlerini taşıyan bir şehir var. Arkeolojik kalıntıların olmadığı yerlere dikilen 66 çelik ayakla, otel kazı alanının üzerinde yükseliyor. Tarihi koruma adına inşaatta Paris’teki Eyfel Kulesi’nin üç katı çelik kullanılmış. Otel geceleri özel ışıklandırma ile bambaşka bir atmosfere bürünüyor. Otelde kalan misafirler odalarından, lobiden ve restoranlardan kazı alanını görebiliyor ancak Necmi Asfuroğlu müzesini detaylı gezmek için bağımsız bir kapıdan giriş yapmak gerekiyor.

Gezimizin ikinci günü; Samandağı bölgesini gezeceğiz. Dünyanın en uzun plajlarından birisi olan Samandağı'nın eteklerindeki Çevlik Plajı, Hıdırbey köyünde Hz. Musa'nın Asa'sı olarak bilinen Çınar ağacı-Musa ağacı, yerel ürünler pazarı, Kur-an’ı Kerim’de konu edilen Hz. Musa ile Hz. Hızır’ın tanışmış olduğuna inanılan Hızır Türbesi, Dünya harikalarında biri olarak kabul edilen yüzlerce insanın emeği ile oluşturulan 1380 m uzunluğundaki Titus Tüneli, Kaya Mezarları ve Beşikli mağarayı gezdikten sonra Türkiye’de bulunan tek Ermeni köyü olan Vakıflı köyüne uğruyoruz.. (Vaktimiz kalırsa St Simon manastırına uğrayabiliriz.) Öğle yemeğimizi Akdeniz sahilinde balık lokantasında alacağız. Akşam yemeğimiz Antakya’da canlı müzikli bir mekanda…Gezimizin son günü eşyalarımızla otelden çıkış yaparak, önce otelimize yakın St Pier Kilisesini görüyor daha sonra mozaikleriyle ünlü, dünyanın en zengin ikinci mozaik koleksiyonuna sahip Antakya Arkeoloji Müzesi'ne gidiyoruz. Müze sonrası eski tarihi adıyla ''Daphne'' olarak bilinen ve şelaleleriyle ünlü olan Harbiye'ye doğru hareket ediyoruz. Öğle yemeği Harbiye Şelalelerinde.. Harbiye sonrası merkeze dönerek alışveriş ve keşif için son serbest zamanımızı veriyoruz. Akşamüzeri vaktmz kalırsa prograa sürpriz bir durak koyabiliiz.. Hatay havaalanına hareket ederek uçağımızı saat 19:00 civarı kalkacak uçağımızla Sabiha Gökçen havalimanına uçuyoruz, İstanbul varışımız sonrası kapı önünde bizi bekleyen aracımızla sizi Bursa’ya transfer ediyoruz ve ilk gün aldığımız noktaya bırakıyoruz..

Geziye dair notlar: Kişi başı katılım ücreti: 6450 TL…

Fiyata dahil olan hizmetler: Tüm ulaşım ( Bursa- Sabiha Gökçen Havalimanı-Bursa transferleri - başka turlar gibi havaalanında buluşalım veya uçak biletinizi kendiniz alın demiyoruz ! / 18 Kasım sabahı Sabiha Gökçen -Hatay Pegasus uçuşu- 20 Kasım pazar akşamı Hatay- Sabiha Gökçen havalimanı Pegasus uçuşu / 3 gün boyunca Hatay’da yapacağımız araçlı ve araçsız geziler / 3 gün boyunca Bursa’dan Sabiha Gökçen’e, Hatay havaalanından merkeze  kadar tüm ulaşımlar, gece transferleri / rehberlik hizmeti / seyahat sigortası / Hatay merkezde ülkemizin en özel konaklama tesislerinden; 5 yıldızlı özel The Museum Hotel Antakya 'da 2 gece kahvaltı dahil konaklama dahildir..

Fiyata dahil olmayan hizmetler: Müze girişleri, öğle ve akşam yemekleri, Rehberiniz gezi boyunca özel lezzetleri, uygun fiyata yemeniz için size yardımcı olacaktır.. Yemek yiyeceğimiz özel yerlerin isimlerini tura gelen misafirlerimizle paylaşacağımız için yazmadık..Hareket saati: 18 kasım 2022 sabahı 05:00 / Nilüfer Metro Durağı Migros market tarafı otobüs cebi..

SON BAŞVURU: 3 Ekim pztesi saat 12:00  / Gezimizde konaklayacağımız otel, gezi programı ve uçak bileti alındığından, özel restaurantlarda yiyeceğimiz yemekler ve lezzet durakları açısından hedeflenen ilk katılımcı sayısı 15 max 20 kişidir.



Genel Bilgiler

  • - Günübirlik gezilerde taksit imkanımız yoktur.
  • - Konaklamalı bazı gezilerde yapı kredi word kartınıza 2 taksit imkanı. Geziye katılımda; konaklamalı gezilerde geziye en geç 4 gün kala, günübirlik gezilerde geziye 3 gün kala %50 kapora ödenerek rezervasyon kesinleştirilmelidir. Otobüste koltuk yerleşim planı başvuru ve rezervasyon kesinleştirme sırasına göre düzenlenecektir.
  • - Konaklamalı gezilerde otelde tek kalmak isteyenler tek kişilik oda farkı ödemeyi kabul ederler.
  • - Rezervasyonun kesinleşmesi için peşin ödemelerde tur katılım bedelinin tamamının ödenmiş, kredi kartı ile ödemelerde ise çekim işleminin yapılmış olması gerekmektedir.
  • - Turdan 15 gün öncesine kadar yapılan iptallerde % 50 kesinti ile iade yapılır. Tur hareket tarihinden 5-10 gün arası-öncesine kadar rezervasyon iptali halinde %75 kesinti ile iade yapılır. Son 5 gün içerisinde yapılan iptallerde ödeme iadesi yapılmaz.
  • - Turun yeterli sayıya ulaşamayıp acenta tarafından iptali halinde tura rezervasyon yaptıran kişilerin yaptığı nakit ödemelerin iadesi en geç iptalin yapıldığı günü takip eden ilk iş gününde yapılır.
  • - Karagöz Turizm turu iptal etmesi halinde tura rezervasyon yaptırmış kişilerin Karagöz Turizm turu haricinde almış oldukları feribot, uçak ve otobüs biletlerinin iadesinde oluşabilecek kesinti ve tazminatlardan sorumlu değildir. Bu durumlarda biletin alındığı firmanın iptal ve iade hükümleri geçerli olacaktır.
  • - Tur esnasinda musterinin herhangi bir sebeple turdan ayrilmasi halinde herhangi bir odeme iadesi yapilmaz.
  • - Tüm gezilerimizde yol bülteni ve ziyaret edilecek yerler hakkında bilgilendirme notları dağıtılmaktadır.
  • - Rehberlerimiz Turizm Bakanlığı Belgeli resmi rehberlerdir.
  • - Ulaşım aracı Turizm Bakanlığı ve Türsab tarafından tespit edilmiş kurallara uygundur.
  • - Tur Programlarında, Müşterilerimizin menfaati doğrultusunda değişiklik & iptal hakkı-hava şartlarına ve katılım oranına göre Karagöz Turizm Seyahat Acentasında Saklıdır. Ayrıca Karagöz Turizm Rehberi; gezi sırasında hava ve ortam şartlarına bağlı olarak tur programı üzerinde değişiklik yapabilme hakkını saklı tutar.
  • - Konaklamalı gezilerde zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır.
Tur Fiyatı
6450 TL

Tekrar düzenlendiğinde beni haberdar et

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet