Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
İğneada Longoz Ormanlarında Sonbahar (31 Ekim-1 Kasım konaklamalı)

İğneada Longoz Ormanlarında Sonbahar

31 Ekim-1 Kasım 2020 /Rezovo-Limanköy- İğneada- Longoz ormanlarında sonbahar

Haftasonu 2 gün 1 gece konaklamalı doğa & kültür gezisi

Trakya’nın doğası bozulmamış son noktalarından Istrancalar ve Türkiye’nin en büyük longoz orman bölgesi olan İğneada’yı hedeflediğimiz gezimizde güzel manzaralara sahip İğneada yolunun keyfini kısa molalarla çıkararak Karadeniz kıyısına varıyoruz. İğneada limanını görüp meşhur deniz fenerine gidiyoruz. Limanköy ’de közde kahve keyfi yaparak, olgunlaşmış yaş üzümden yapılan hardaliyenin tadına bakıyoruz. Türkiye'nin Karadeniz'de en batı ucu olan ve Bulgaristan sınırında sıfır noktasında bulunan Beğendik Köyü’ne hareket ederek Bulgaristan tarafında olan Rezovo köyüne el sallıyoruz. Akşam yemeği ve dinlenme Karadeniz kıyısındaki otelimizde. Pazar günü kahvaltı ardından ilk durağımız Longoz ormanları tanıtım merkezi olacak, burada önce maket harita üzerinde gezeceğimiz bölge hakkında ön bilgi alıyoruz, ziyaret edeceğimiz göllerden canlı görüntüler izliyoruz. Daha sonra yaklaşık 8 km sürecek olan; Bulanık Dere ve Longozu, Hamam Gölü ve Longozu, Saka Gölü Sahili ve Longozu, Bulanık Meşe Ormanını, Aypoloz gölünü yürüyerek gezerek, longoz hakkında zaman zaman muhtelif ağaçlar ve bitkilerin başında durarak bilgi alacağız. Yürüyüş rotamız İğneada'nın her yaş grubuna uygun yürüyüş rotasıdır. Aracımızla Mert gölünü de ziyaret edip İğneada da vereceğimiz son mola ardından Bursa’ya doğru yola çıkacağız.

LONGOZ ( SU BASAR) ORMANLARI

Dünya'nın ender eko sistemlerinden olan İğneada Longoz Ormanlarını ve göllerini hedefleyen gezimiz size muhteşem bir doğa içinde huzurlu bir haftasonu vaad ediyor..Longoz Ormanları; Karadeniz sahili boyunca Yıldız (Istranca) Dağlarından Karadeniz’e doğru akan dereler, denize ulaşmadan göllerde ve bu göllerin bataklık alanlarında son bulur. Ancak önlerindeki kumul barikatı nedeniyle denizle irtibatları kesilen göl ve bataklıklar, ilkbaharda fazla gelen sularla şişerek geriye doğru taşar ve düz araziyi kaplarlar. Bu taşkın alanlar Longoz (su basar) alanlarını ve birbirinden farklı deniz, göl ve orman eko sistemlerini oluştururlar. Her mevsimde taban suyu seviyesi oldukça yüksek, organik madde bakımından zengin olan bu asidik topraklar, üzerinde gelişen ormanları tropikal ormanlara benzer bir şekilde süsleyerek, biyolojik zenginliği arttırmaktadır. En güzel sonbahar renkleri için yerinizi hemen ayırın..

Geziye dair notlar: Kişi başı katılım ücreti: 585 TL..

Fiyata ulaşım/ feribot geçişleri / rehberlik / yolda ikramlar/ ilk gün sabah kahvaltısı ikramı/ Kalacağımız otelde oda kahvaltı-akşam yemeği konaklama dahildir. Öğle yemeği ve olabilecek müze girişleri hariçtir. Gezimize katılımcı sayısı max 10-12 kişidir. Kullanacağımız ulaşım aracı içinde bulunduğumuz süreçle ilgili hijyen kurallarına uygun, dezenfekte edilmiştir.Konaklayacağımız otel: İğneada merkezde İğneada Resort veya Longoz Hotel Hareket saati: 31 Ekim 2020 ctesi sabahı TKM önü 05:45 Doğumevi karşısı otobüs durağı 06:00

SON BAŞVURU: 28 Ekim çarşamba günü saat: 12:00



Genel Bilgiler

  • - Günübirlik gezilerde taksit imkanımız yoktur.
  • - Konaklamalı bazı gezilerde yapı kredi word kartınıza 2 taksit imkanı. Geziye katılımda; konaklamalı gezilerde geziye en geç 4 gün kala, günübirlik gezilerde geziye 3 gün kala %50 kapora ödenerek rezervasyon kesinleştirilmelidir. Otobüste koltuk yerleşim planı başvuru ve rezervasyon kesinleştirme sırasına göre düzenlenecektir.
  • - Konaklamalı gezilerde otelde tek kalmak isteyenler tek kişilik oda farkı ödemeyi kabul ederler.
  • - Rezervasyonun kesinleşmesi için peşin ödemelerde tur katılım bedelinin tamamının ödenmiş, kredi kartı ile ödemelerde ise çekim işleminin yapılmış olması gerekmektedir.
  • - Turdan 15 gün öncesine kadar yapılan iptallerde % 50 kesinti ile iade yapılır. Tur hareket tarihinden 5-10 gün arası-öncesine kadar rezervasyon iptali halinde %75 kesinti ile iade yapılır. Son 5 gün içerisinde yapılan iptallerde ödeme iadesi yapılmaz.
  • - Turun yeterli sayıya ulaşamayıp acenta tarafından iptali halinde tura rezervasyon yaptıran kişilerin yaptığı nakit ödemelerin iadesi en geç iptalin yapıldığı günü takip eden ilk iş gününde yapılır.
  • - Karagöz Turizm turu iptal etmesi halinde tura rezervasyon yaptırmış kişilerin Karagöz Turizm turu haricinde almış oldukları feribot, uçak ve otobüs biletlerinin iadesinde oluşabilecek kesinti ve tazminatlardan sorumlu değildir. Bu durumlarda biletin alındığı firmanın iptal ve iade hükümleri geçerli olacaktır.
  • - Tur esnasinda musterinin herhangi bir sebeple turdan ayrilmasi halinde herhangi bir odeme iadesi yapilmaz.
  • - Tüm gezilerimizde yol bülteni ve ziyaret edilecek yerler hakkında bilgilendirme notları dağıtılmaktadır.
  • - Rehberlerimiz Turizm Bakanlığı Belgeli resmi rehberlerdir.
  • - Ulaşım aracı Turizm Bakanlığı ve Türsab tarafından tespit edilmiş kurallara uygundur.
  • - Tur Programlarında, Müşterilerimizin menfaati doğrultusunda değişiklik & iptal hakkı-hava şartlarına ve katılım oranına göre Karagöz Turizm Seyahat Acentasında Saklıdır. Ayrıca Karagöz Turizm Rehberi; gezi sırasında hava ve ortam şartlarına bağlı olarak tur programı üzerinde değişiklik yapabilme hakkını saklı tutar.
  • - Konaklamalı gezilerde zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır.
Tur Fiyatı
585 TL

Tekrar düzenlendiğinde beni haberdar et

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet