Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
EYLEMLER DEĞİL AKROPOLİS ETKİLİYOR
Yunanistan’da sektör yöneticileri, Atina’daki olayların turizm üzerinde önemli bir etkisi olmadığını açıkladı. Yunan turizminin önemli isimleri Akropolis’e yapılacak bir saldırının turizmi yaşanan halk ayaklanmasından daha fazla etkileyeceğini, en önemli konunun küresel ekonomik kriz olduğunu bildirdiler. Yunan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Argyro Philli AFP ajansına yaptığı açıklamada, ülkenin teröristlerin elinde olmadığına, kişilere yönelik herhangi bir saldırının da söz konusu olmadığına dikkati çekti.

Ülkenin denizcilikten sonra ikinci büyük sektörü olan turizm, mevsimlik ve öncelikle kıyı turizmi olarak gerçekleşmekte ve bu turizm destinasyonları 6 Aralık’ta 15 yaşındaki Alexis Grigoropoulos’un polis kurşunu ile ölümünün ardından başlayan olaylar nedeniyle polis denetiminde olan bölgelerden uzakta. Atina Otelciler Birliği protestolar sırasında çoğu devlet ve yerel kuruluşların yardımı ile restore edilmiş 15 kuruluşun hasar gördüğünü açıkladı.

Akropolis kapalı

Yunan Turizm İşverenleri Federasyonu Başkanı Nikos Angelopoulos, günlük Kathimerini gazetesine yaptığı açıklamada, bazı bölgelerin tek başına seyahat edenler ve küçük grupların girişlerine kapatıldığını, Noel öncesi geleneksel olarak düşük olan rezervasyonlarda da iptaller yaşandığını belirtti. Kendileri için en önemli sorunun Akropolis’in kapalı olması olduğunu söyledi.

Süren protesto gösterilerinden bağımsız olarak, Kültür Bakanlığı yetkilileri son on gündür fiyat artışı talebi nedeniyle dünyanın harikaları arasında yer alan Akropolis’e ziyaretçi kabul etmiyorlar. Yerel otel yöneticilerinden Dimitris Mousiadis, bu nedenle geçen hafta 2 binin üzerinde iptal yaşandığını açıkladı.

Öte yandan gösterilerin 12’nci gününde koruma çemberini aşıp başkent Atina’nın sembolü Akrapolis’e giren göstericiler, birinde Yunanca, İngilizce, İspanyolca ve Almanca ‘Direniş’, diğerinde bugün AB genelinde düzenlenecek dayanışma gösterilerine atfen ‘ 18/12, Perşembe, Avrupa dayanışma günü, herkes sokaklara’ yazılı iki pankart açtı. Bütün dünyaya ‘devlet şiddetine karşı direnişe ortak olun’ mesajı veren Akropolis işgali bir saat sürdü.

Yüzde 30 düşüş var

Öte yandan ülke çapında turizmde 2007 yılına kıyasla yaklaşık yüzde 30’luk bir rezervasyon düşüklüğü yaşanmakta, ancak bunun temel nedeninin ekonomik kriz nedeniyle İngiliz turist sayısının azalması, Avro ve İngiliz lirası arasındaki dengenin değişmesi olduğu belirtiliyor. Atina’da devam eden protestoların ekonomik krizin etkisini daha da ağırlaştıracağından korkuluyor.

Protesto gösterileri başlamadan önceki bir açıklamasında Yunan Turizm Bakanı Aris Spiliotopoulos, uzak destinasyon rezervasyonu beklentilerinde yıllık olarak düşüş beklendiğini, komşu ülkeler söz konusu olduğunda da ekonomik krizden etkilenen 5 milyonluk Alman ve İngiliz turist potansiyeli olduğunu vurgulamıştı.

2007 Yılı turizm gelirleri 11.5 milyar Avro ile Yunan gayri safi milli hasılasının %18’ini oluşturmaktaydı.

Kaynak: ETurbonews 20 aralık 2008
Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet