Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
Uğur ÇELİKKOL OLAY TV GÜNDEM PROGRAMINDA
Türsab Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Uğur ÇELİKKOL geçtiğimiz günlerde Olay Tv'de yayınlanan ve Barış Keskin'in hazırlayıp sunduğu Gündem programına katılarak Türkiye'nin ve Bursa'nın turizm anlayışını konuştu.

Programda Türkiye'de ki turizm anlayışı ve kültür turizmine değinildi, ve Uğur Çelikkol son yıllarda Bursa'da ve Türkiye'de yavaşta olsa oturmaya başlayan kültür turizmini anlattı, Karagöz Turizm seyahat acentasının gerçekleştirdiği kültür turlarından örnekler verdi.

Programın yapımcısı Keskin, Karagöz Turizmle daha önce seyahat ettiğini ve Bursa'da bu işi gerçek anlamda yapan tek firmamın Karagöz Turizm olduğunu söyleyerek Bursalılara yapılan çevre turları hakkında da bilgi isteyerek Çelikkol'un Bursa çevresi turlarını izleyicilerle paylaşmasını sağladı. Uğur Çelikkol'da bu kentte yaşayan insanların öncelikle yaşadıkları kenti ve çevresini tanımak zorunda olduklarının altını çizerek Bursa çevresindeki doğal güzellikleri ve köy turlarını anlattarak karşılaştığı zorlukları ve tecrübelerini paylaştı.

Turist rehberliği konusuna da değinilen programda insanların eğitimli ve T.C.Kültür Turizm Bakanlığndan belgeli rehberlerle seyahat etmelerinin önemi vurgulandı.
Bursa'da son dönemde yapılan restorasyon ve turizm çalışmalarınında masaya yatırıldığı program da Bursanın tanıtımı ve yapılması gerekenler anlatıldı.
Uğur Çelikkol yabancı turistlerin Bursa'da daha fazla konaklaması ve zaman geçirmesi gerektiğinin altını çizerek, eskiden turizm şehri olarak bilinen Bursa'nın artık sanayi şehri haline dönüştüğünü, yıpratıldığını ve Bursa 'da Turizm ve kültür değerlerinin korunması gerektiğini vurguladı ve Eskişehir 'de yapılan odunpazarı evleri restorasyon projesi örneği ve kentsel dönüşüm projelerini örnek göstererek " Bizim bir kale sokağımız vardı o da yıllardır bakılmadığı için yine dökülmeye başladı" dedi.

Özellikle Hisar bölgesinin yıllardır inşaat firmaları ve bilinçsiz insanlar tarafından yağmalandığını vurgulayan Çelikkol "Bugün Tophane -Bursa hisar içinde restore edilmiş eski evler, butik oteller, cafe restoranların olduğu turistik bir bölge olsaydı işte o zaman bu programda Bursa'nın turizm gelirinin 4-5 kat fazlasından bahsediyor olabilirdik" dedi.

Yoğun ilgi gören ve olumlu tepkiler alan program ilk olarak 23 temmuz 2008 çarşamba günü yayınlanmasının ardından Olay Tv'de tekrar gösterildi.
Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet