Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
PASAPORTLAR ARTIK ÇİPLİ
Yüksek güvenlikli 'çipli pasaportlar' 1 haziranda hayata geçiyor. Eski pasaportlar 2015 yılına kadar geçerli olacak.

Türkiye'nin 2001 yılından bu yana geçmeye hazırlandığı biyometrik, çipli yeni pasaportlar yarından itibaren kullanılmaya başlanacak. 1 Haziran'a kadar alınan pasaportlar son kullanım tarihine kadar kullanılabilecek. Yani 1 Haziran'dan önce pasaport alanlar 2015 yılına kadar pasaportlarla yurtdışına gidip gelebilecekler. Lacivert yerine bordo olacak pasaportların kullanım süresi 10 yıl. Çipli pasaportlarda temdit-görev süresini uzatma olmayacak. Pasaportlar sadece bireye ait olacak, çocuklar için ayrı pasaport düzenlenecek. Biyometrik pasaportlarda refakat hanesi bulunmayacak, bebeklerin dahi kendi pasaportu olacak. 7 yaşından gün almış çocukların da müracaat sırasında parmak izi alınacak.

Biyometrik, elektronik, çipli özellikleri bulunan pasaportlar için 81 ilden başvuru yapılabilecek. Güvenlik için sadece Ankara'da üretilecek yeni pasaportlar kargo ile vatandaşın adresine yurt içinde 5-8 günde; yurt dışında 8-12 günde teslim edilecek. Çipli pasaport almak isteyenler, eskiden olduğu gibi 138 lira defter parası ödeyecek. Bir yıllık pasaport için 180, iki yıllık pasaport için 304, üç yıllık pasaport için 334 ve beş yıllık pasaport için 616 lira harç parası ödenecek.

Yeni pasaportlarla birlikte internetten başvuru süreci aktif hale geldi. www.epassaport.gov.tr adresi aktif olarak harekete geçerken, 24 saat hizmet veren 0212 444 30 20 nolu çağrı merkezi de hizmet vermeye başladı.


www.karagoztravel.com
Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet