Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
PROFESYONEL REHBERLIK HIZMETI BASLIYOR
Güney Marmara Profesyonel Turist Rehberleri Derneği GÜMRED, bakanlık sertifikası bulunan turist rehberlerini tek çatı altında toplamak için çalışmalara başladı.

8 bin yıllık tarihi mirası ve eşsiz tabii güzelliklerine rağmen turistlere uzun yıllar profesyonel rehberlik hizmeti verilemeyen Bursa'da yeni bir dönem başlıyor. Temelleri 2008 yılında atılan Güney Marmara Profesyonel Turist Rehberleri Derneği GÜMRED, bakanlık sertifikası bulunan turist rehberlerini tek çatı altında toplamak için çalışmalara başladı. Dernek yönetiminin hedefleri arasında, profesyonel rehberlik, Bursa'da turizmi geliştirmek ve kenti bu konuda marka yapmak da yer alıyor.

Derneğin çalışmalarıyla ilgili Kent Otel'de düzenlenen basın toplantısında bilgi veren GÜMRED Başkanı Uğur Çelikkol, Bursa turizminin şehrin her yerini kaplayan sanayi bölgeleri nedeniyle ezildiğine dikkat çekerek, 'Bursa'da turizmin gelişmesine önem verilmelidir. Bursa'da turist rehberinin olmamasını veya az sayıda olmasını turizmin olmamasına ya da ihmal edilmesine bağlayabiliriz. Başta Osmanlı, Bizans ve Roma dönemi eserleri olmak üzere, M.Ö. 6000'li yıllara uzanan tarihi yapıları ön plana çıkarmamız gerekiyor. Bu sayede Bursa'ya gelen turistleri burada daha çok tutmayı ve kentin geçiş yeri olmaktan çıkarılarak konaklama noktasına dönüştürmeyi başarabiliriz.' dedi.

'KILAVUZUNUZ KARGA OLMASIN'
GÜMRED'ın en önemli işleviyse uzun yıllar dağınık bir şekilde ve amatörce verilen rehberlik hizmetlerini profesyonel hale getirmek. Kente gelen turistlerin ya rehbersiz turlarla gezdiğini ya da işinin ehli olmayan kişilerin yönlendirmesiyle hareket ettiğinin altını çizen Çelikkol, 'Yeni kurduğumuz derneğimizle artık Bursa'da ve bölge turizminde biz de varız, bizler de söz sahibiyiz. Herkesi lisanslı turist rehberleriyle çalışmaya davet ediyoruz' şeklinde konuştu.

IHA Ajans
Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet